2886 Sayılı Kanun

Sayın Üstadım,
Belediyelere bağlı şirketler ve iktisadi işletmelerin 2886 Saılı Devlet İhale Kanununa göre yapacağı ihalelerde ihale yetkilisi kimler olabilir?İhale Komisyonu için belediye bünyesinden personel görevlendirilebilir mİ? soruma

2886 sayılı Kanunun kapsam maddesinde hüküm şu şekildedir:

"Genel bütçeye dahil dairelerle katma bütçeli idarelerin, özel idare ve belediyelerin alım, satım, hizmet, yapım, kira, trampa, mülkiyetin gayri ayni hak tesisi ve taşıma işleri bu Kanunda yazılı hükümlere göre yürütülür.
Birinci fıkrada sayılan daire ve idarelere bağlı döner sermayeli kuruluşlar ile özel kanunlarla veya özel kanunların vermiş olduğu yetkiyle kurulmuş bulunan fonların yukarıda belirtilen işlerinin nasıl yapılacağı Maliye Bakanlığınca hazırlanarak Bakanlar Kurulunca çıkarılacak yönetmelikte belirtilir."

Görüleceği üzere, belediyelere bağlı şirketler veya iktisadi işletmeler 2886 sayılı Kanun hükümlerine tabi değildir. Bunların gelir getirici işlemleri, kendileri tarafından belirlenecek usul ve yöntemlerle yapılacaktır.
şeklinde caevap verdiniz cevabınız için teşekkür ederim ancak 5216 Sayılı Kanunun 26.maddesi hükmü

Şirket kurulması
Madde 26- (Değişik: 29/3/2011-6215/21 md.) (1)
Büyükşehir belediyesi kendisine verilen görev ve hizmet alanlarında, ilgili mevzuatta belirtilen usullere göre sermaye şirketleri kurabilir. Genel sekreter ile belediye ve bağlı kuruluşlarında yöneticilik sıfatını haiz personel bu şirketlerin yönetim ve denetim kurullarında görev alabilirler. Büyükşehir belediyesi, mülkiyeti veya tasarrufundaki hafriyat sahalarını, toplu ulaşım hizmetlerini, sosyal tesisler, büfe, otopark ve çay bahçelerini işletebilir; ya da bu yerlerin belediye veya bağlı kuruluşlarının % 50'sinden fazlasına ortak olduğu şirketler ile bu şirketlerin % 50'sinden fazlasına ortak olduğu şirketlere, 8/9/1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine tabi olmaksızın belediye meclisince belirlenecek süre ve bedelle işletilmesini devredebilir. (Ek cümle: 12/11/2012-6360/10 md.) Ancak, bu yerlerin belediye şirketlerince üçüncü kişilere devri 2886 sayılı Kanun hükümlerine tabidir. şeklindedir.
Buna göre Belediyelere bağlı şirketler ve iktisadi işletmelerin 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre yapacağı ihalelerde ihale yetkilisi kimler olabilir?İhale Komisyonu için belediye bünyesinden personel görevlendirilebilir mİ? ilginiz ve emekleriniz için şimdiden teşekkürler.

Cevap : 2886 Sayılı Kanun
Mali Hakem Uzman Uzman Yanıtı
Bu alanı görebilmek için lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Site kullanım bedellerini inceleyin.
Tamamen ÜCRETSİZ üye olun, sonra yanlız bu soru cevaplarını,

Kredi kartıyla sadece 30 TL ödeyip, satın alarak görüntüleyebilirsiniz.