2014/6814 Sayılı Karar ve Araç Kiralama Koşulları


SORU 1-
Personel çalıştırmaya dayalı bir yemek üretimi ve dağıtımı işinin içinde panelvan araçlar da var. Ancak bu araçlar standart panelvan araç değil. Aracın yemek taşımaya uygun hale getirilmesi için modifikasyona tabi tutulması gerekiyor. (Aracın arkası yemek taşımaya uygun olarak bölünmüş olmalı, içinde paslanmaz çelikten raflar bulunmalı vb.) Ayrıca araçta navigasyon cihazı, GPS tabanlı araç takip sistemi nitelikler bulunmasını istiyoruz. Bunların hepsi aracın maliyetine etki eden unsurlar. Bu koşullarda kiralanacak araçlarda, yaklaşık maliyetin tespiti ve teklif değerlendirme aşamalarında nasıl bir yol izlemeliyiz?

SORU 2-

2014/6814 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nın 2 nci maddesinde;

"..........İhtiyaç duyulan binek, station-wagon, arazi binek, kaptı kaçtı, panel ve pick-up tipi taşıtların hizmet alımı yöntemi ile ediniminde "
İfadeleri bulunmaktadır. Yukarıda sayılmayan araçlar için (örneğin; kapalı kasa kamyonet )eski hükümler geçerli mi? Ayrıca yukarıda belirtilen tanımlar çok net değil. Araçların bu sınıfa dahil olup olmadığı hususunda kriterlerimiz ne olmalı? (Aracın ruhsatında yazan ifadeler mi?)

Allah'a emanet olun..

Cevap : 2014/6814 Sayılı Karar ve Araç Kiralama Koşulları
Mali Hakem Uzman Uzman Yanıtı
Bu alanı görebilmek için lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Site kullanım bedellerini inceleyin.
Tamamen ÜCRETSİZ üye olun, sonra yanlız bu soru cevaplarını,

Kredi kartıyla sadece 30 TL ödeyip, satın alarak görüntüleyebilirsiniz.