2014/6814 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı

İyi günler hocam

2014/6814 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile

MADDE1- Hizmet Alımı Suretiyle Taşıt Edinilmesine İlişkin Esas ve Usullerin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"ç) Taşıtlar, yakıt hariç, şoförlü, veya şoförsüz olarak edinilebilecektir."

"Aynı Esas ve Usullerin 6 ncı maddesine aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.
....
a)Şoför giderleri hariç yapılan taşıt kiralamalarında aylık kiralama bedeli (KDV hariç, her türlü bakım-onarım, sigorta ve benzeri giderler dahil), taşıtın Türkiye Sigorta, Resürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği tarafından yayımlanan ve harcama talimatının verildiği yılın ocak ayı itibarıyla uygulanacak Motorlu Kara Taşıtları Kasko Değer Listesinde yer alan kasko sigortası değerinin %2'sini aşmayacaktır."

Hükmü uyarınca;
Tüm yapılan yorumlara istinaden
1. Firmayı sözleşmeye davet ettik ve firma sözleşme yapma süreci içerisinde araçlarını aldı. Araçların bazılarının aylık kira bedeli %2 oranından yüksek. Bu durumda firma aldığı araçları geri iade edemeyip dava açmaya hazırlanıyor. Bu hak doğrucu bir sebep olur mu?
2. Kısmi olmayan ve sözleşme aşamasında olan bir ihalede %2 oranının üstündekileri mi geçersiz sayılacak yoksa teklif cetveli içerisinde 1 tane aracın dahi aylık kira oranının %2 den fazla olması durumunda tüm teklifi mi geçersiz sayılacak
3. Binek ve ticari araç açısından bakıldığında; sembol binek araç 40.000-tl, benzer ticari araç 40.000-tl. Binek aracın her türlü bakım onarım sigorta vb. gibi giderleri binek araç için örneğin sigorta 300 tl ise ticari araç için 900 tl ve ticari araçların bakım ve kasko, sigorta gibi giderleri binek araçlara oranla yüksek. Ayrıca ticari araçlarda duruma göre takograf gibi taşıt kanunu açısından zorunlu belgelerde ayrı bir maliyet oluşturmaktadır. kasko bedelleri aynı olmasına karşın binek ve ticari araçların farklı giderlerine istinaden isteklilerce ticari araçlara verilen tekliflerde farklılıklar olmaktadır. Bu durum ticari araçlar için %2 oranını karşılamada sıkıntılara sebep verecektir. Bu husus nasıl giderilecek
İyi günler

Cevap : 2014/6814 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı
Mali Hakem Uzman Uzman Yanıtı
Bu alanı görebilmek için lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Site kullanım bedellerini inceleyin.
Tamamen ÜCRETSİZ üye olun, sonra yanlız bu soru cevaplarını,

Kredi kartıyla sadece 30 TL ödeyip, satın alarak görüntüleyebilirsiniz.