2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Henüz Görüşülmedi ve Kabul Edilmedi

2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Henüz Görüşülmedi ve Kabul Edilmedi

2018 yılı bütçe kanunu görüşmeleri henüz başlamadı. 2018 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu yayımlandığı zaman malihakem sitesi üzerinden her türlü bilgiye erişebileceksiniz. Aynı şekilde 2019 ve 2020 yılı merkezi yönetim bütçe kanunlarını da sitemizden takip edebilirsiniz.

2017 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu için TIKLAYINIZ

Ancak, bu noktada bütçe kanunu ve merkezi yönetim kavramları üzerinde kısaca durabiliriz. Merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununa ekli (I), (II) ve (III) sayılı cetvellerde yer alan kamu idarelerini ifade etmektedir. Söz konusu cetvellerde ise genel bütçeye dahil daireler, özel bütçeli idareler ve düzenleyici ve denetleyici kurumlar bulunmaktadır.

Merkezî yönetim bütçesi, bu Kanuna ekli (I), (II) ve (III) sayılı cetvellerde yer alan kamu idarelerinin bütçelerinden oluşur.

Genel bütçe, Devlet tüzel kişiliğine dahil olan ve bu Kanuna ekli (I) sayılı cetvelde yer alan kamu idarelerinin bütçesidir.

Özel bütçe, bir bakanlığa bağlı veya ilgili olarak belirli bir kamu hizmetini yürütmek üzere kurulan, gelir tahsis edilen, bu gelirlerden harcama yapma yetkisi verilen, kuruluş ve çalışma esasları özel kanunla düzenlenen ve bu Kanuna ekli (II) sayılı cetvelde yer alan her bir kamu idaresinin bütçesidir.

Düzenleyici ve denetleyici kurum bütçesi, özel kanunlarla kurul, kurum veya üst kurul şeklinde teşkilatlanan ve bu Kanuna ekli (III) sayılı cetvelde yer alan her bir düzenleyici ve denetleyici kurumun bütçesidir.