1

KARARLAR

SORULARINIZIN CEVABI BİRÇOK NİTELİKLİ KARARI GÖRMEK İÇİN TAM ÜYE OLUNUZ.
  1. Yargıtay
    Faiz

    İdare Ödemeleri Geciktirdiği İçin Faiz İstenebilir Mi?

    Devamını Oku
  2. Danıştay
    Faiz

    İstisna Kapsamında Gerçekleştirilen Alımlarda İhale Kararı Damga Vergisi Doğacak Mıdır? Faiz Oranı Nasıl Hesaplanacaktır?

    Devamını Oku
  3. Sayıştay
    Faiz

    İdareler paralarını bankaların vadeli hesaplarında piyasada oluşan benzer vadedeki DİBS faiz oranından daha düşük faiz oranlarıyla değerlendirebilir mi?

    Devamını Oku
  4. Yargıtay
    Faiz

    Hakedişlerin hangi tarihlerde ödeneceğine yönelik olarak sözleşmelere konulan düzenlemeler kesin tarih olarak kabul edilip, temerrüt için dayanak kabul edilebilir mi?

    Devamını Oku
  5. Yargıtay
    Faiz

    Yapım sözleşmelerinde idarelerin temerrüde düşürülmemesi ve kesin vadenin de bulunmaması hallerinde, faiz alacağı hangi tarihten itibaren başlar?

    Devamını Oku
  6. Yargıtay
    Faiz

    Yükleniciler tacir olduğundan dolayı kamudan alacaklarda yasal faiz yerine avans faiz yürütülmesi gerekmektedir.

    Devamını Oku
  7. Yargıtay
    Faiz

    Yapım işlerinde ödemenin yapılma şekline yönelik sözleşmede yazılı olan düzenleme ödemenin yapılacağı yıl ve ayı kesin olarak belirtmediğinden, bunlar alacağın muaccel olacağı tarihi gösterir. Bu sebeple bu düzenlemeden vade farkı ödeneceği şeklinde sonuca varılması olanaklı değildir.

    Devamını Oku
  8. Sayıştay
    Faiz

    Bir kamu idaresinin kamu bankalarından birindeki mevduatına, o bankanın verdiği faizin, bazı dönemlerde DİBS için piyasada oluşan faiz oranından daha düşük kalması bir kamu zararı olarak nitelendirilemez.

    Devamını Oku
  9. Sayıştay
    Faiz

    11.09.2013 tarih ve 28762 nolu Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Kamu Haznedarlığı Genel Tebliği ile vadeli mevduat faiz oranının DİBS faiz oranından daha düşük olamayacağı kuralı sadece uzun vadeli kaynaklara getirilmiştir. Ziraat Bankasında açılan vadeli mevduat hesabına ilişkin faiz oranlarının piyasada oluşan benzer vadedeki DİBS faiz oranlarından daha düşük olması sebebiyle tazminine

    Devamını Oku
  10. Yargıtay
    Faiz

    Yapım işlerinde ticari faiz uygulanır, yasal faize göre hesaplama yapılmaz.

    Devamını Oku
  11. Yargıtay
    Faiz

    Faize faiz işletilmesi mümkün değildir.

    Devamını Oku
  12. Yargıtay
    Faiz

    Eser sözleşmesinden kaynaklı (Yapım işleri ve hizmet alımları) davalarda yasal faize göre değil ticari faize göre işlem yapılması gerekir.

    Devamını Oku