1

KARARLAR

SORULARINIZIN CEVABI BİRÇOK NİTELİKLİ KARARI GÖRMEK İÇİN TAM ÜYE OLUNUZ.
  1. Yargıtay
    Ceza

    İdarenin Cezai Kesintiler Kaynaklı Alacağın Hesabına Dair Yargıtay Kararı

    Devamını Oku
  2. Yargıtay
    Ceza

    Yapım İşi Ceza Kesintileri İle İlgili Yargıtay Kararı

    Devamını Oku
  3. Yargıtay
    Ceza

    İdare Tarafından Cezai Kesintiler ve Fazlaya İlişkin Açılan Davanın Sonucu

    Devamını Oku
  4. Yargıtay
    Ceza

    Teknik Personel Çalıştırılmamasına Yönelik Cezai Şartın Uygulanması ve İhale Kapsamında Çalıştırılan İşçinin Ödemelerinden Sorumluluk İle İlgili Dair Yargıtay Kararı YL

    Devamını Oku
  5. Yargıtay
    Ceza

    Her Cezai Müeyyide Uygulanması İçin Bir İhtara Gerek Var Mıdır? Cezalar Fesihten Sonra Geçmişe Yönelik Uygulanabilir Mi?

    Devamını Oku
  6. Yargıtay
    Ceza

    Eser Sözleşmesinde Sözleşmede Yer Alan Cezai Şartın Uygulanması (2 Özel Kişi Arasında)

    Devamını Oku
  7. Yargıtay
    Ceza

    Hakedişten Gerçekleştirilen Cezai Kesintilere Yönelik Açılan Davalar

    Devamını Oku
  8. Yargıtay
    Ceza

    Cezai şart şirketin ekonomik mahfına neden olabilecek derecede ağır ise tamamen kaldırılabileceği gibi tenkis yoluna da gidilebileceği Yargıtay uygulamalarıyla kabul edilmektedir.

    Devamını Oku
  9. Yargıtay
    Ceza

    Tutanak altına alınan ve yüklenici hakkında uygulanacak ceza yönünden idareyi bağlayıcı kabul edilmişse de, bu tutanakta imzası bulunan İmar ve Şehircilik Müdürü Vekilinin imzası belediyeyi bağlamayacağından dolayı, belediye cezayı değiştirebilir.

    Devamını Oku
  10. Yargıtay
    Ceza

    Kendi edimini ifa etmeyen taraf, diğer tarafın edimini ifa etmesini bekleyemeyeceği kuralı gereğince hakediş ödemesi yapmayan idarenin ceza kesintisi yapması hatalıdır.

    Devamını Oku
  11. Yargıtay
    Ceza

    İş programı doğrultusunda yapılan çalışmalarda yükleniciden kaynaklanan gecikmelerde günlük ceza kesilecektir ifadesi "ifaya ekli ceza koşulu" olup; sözleşmenin feshi halinde dahi yüklenici şirketten istenebileceğine dair sözleşmede bir hüküm bulunmamaktadır. İfaya ekli cezanın istenebilmesi için sözleşmede aksine hüküm bulunmadığına göre, yanlar arasındaki sözleşmenin fesih olunmaması ve yürürlükte tutulması zorunludur.

    Devamını Oku
  12. Yargıtay
    Ceza

    Yapım işlerinde, kabul komisyonunun tespit ettiği eksikliklerin belirlenen sürede yüklenici tarafından giderilmemesi halinde geçecek her gün için giderilecek eksikliklerin durumuna göre sözleşmesinde gecikme cezası olarak yazılı olan miktarın belli bir oranında günlük ceza uygulanması gerekirken, sözleşmede yazılı ceza oranına göre sonuca gidilmesi hukuki değildir.

    Devamını Oku